Haikkaido cupcakes

Assalamualaikum..

pagi ini saya tersangatlah rajinnya dan telah membuat eksperiment ini...

hokkaido cupcakes

untuk 10 biji cupcake dalam mould 4 segi

Bahan A

kuning telur. 4 biji
gula castor. 15 gram
air masak. 25gram
tepung nova/ tepung cake. 140gram (tepung nova ada dijual di kedai bakery)
minyak jagung. 50 gram

masuukan semua bahan ke dalam mangkuk adunan
adun menggunakan beater dengan medium speed
adunkan hingga rata

Bahan B

putih telur. 4 biji
gula castor. 80 gram
tartar cream. 1 gram

pukul putih telur dengan kelajuan maksima
pukul sehingga menjadi soft peak
tuangkan adunan A ke dalam adunan B
adun sehingga rata menggunakan sudu ( kaup- balik)
tuangkan ke dalam bekas atau paper cup
bakar dengan suhu 170'c untuk 30 minit.

filling

bavarian creame. 75gram
uht whipping cream 120gram
campurkan dan pipekan ke dalam cake

hasilnyaπŸ˜πŸ¬πŸŒ»πŸŽ‚πŸ°πŸ…✈πŸš²πŸ˜˜πŸ‘ΏπŸ˜°πŸ»πŸ˜²πŸ˜³πŸ˜˜✈










- Posted using BlogPress from my iPad
Location:Kerteh,Malaysia

Catatan popular daripada blog ini

Makan-makan di Kerteh/Kertih Terengganu

Kedai Peralatan Memanah & Kelas Memanah Kuantan

Living in Abundance - Tuan Afnan Rosli